De Groep heeft 8 miljoen euro opzij gezet om het inkomen aan te vullen van de werknemers die het meest getroffen worden door de hoge inflatie en die geen bescherming genieten van nationale regelgeving

Brussel, 128 Juli 2022

Solvay kondigt vandaag aan dat het 8 miljoen euro uittrekt voor steun aan werknemers wereldwijd die geconfronteerd worden met de gevolgen van de sterke inflatie. In lijn met de visie van de Groep om duurzame, gedeelde waarde voor iedereen te creëren, zal Solvay een uitzonderlijke bonus uitkeren aan werknemers van wie het inkomen proportioneel het zwaarst getroffen is. Dit zijn met name werknemers op de werkvloer, staf- en lager kaderpersoneel en managers die gevestigd zijn in landen met hoge inflatie en die niet anderszins beschermd worden door nationale regelgeving of maatregelen.

Ilham_Kadri_Roundle_bis

 

""De inflatie en de aanzienlijke impact ervan op veel van onze werknemers wereldwijd heeft ons ertoe aangezet om een stap verder te gaan. Bij Solvay geven we om onze mensen en hebben we in het verleden herhaaldelijk actie ondernomen om werkgevers extra te steunen in tijden van tegenspoed," zei Ilham Kadri, CEO van Solvay. "We zijn trots op dit initiatief om onze mensen te helpen het hoofd te bieden aan de gestegen kosten van het levensonderhoud - of het nu gaat om de kosten om naar het werk te gaan, een gezin te voeden of de lichten aan te houden."

Sinds de lancering van de Solvay One Planet routekaart voor duurzaamheid in 2020 heeft Solvay gedurfde initiatieven genomen om de baanbrekende sociale visie van Ernest Solvay, die een pioneer was van wat nu bekend staat als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), te bevorderen. Als Groep staan we voor verantwoord kapitalisme en het waarborgen van het welzijn van werknemers en de samenleving. Het Solidariteitsfonds van Solvay, de speciale Covid-19 bonus voor werknemers, het voordelenpakket Solvay Cares, met onder meer verlengd ouderschapsverlof voor alle ouders, ongeacht het geslacht, en meer recent de lancering van Solvay's eerste aandelenplan voor werknemers, zijn allemaal voorbeelden van hoe Solvay zich continue inzet om de levenskwaliteit van zijn werknemers te verbeteren.

Download

Solvay neemt maatregelen om werknemers te helpen bij hoge inflatie

Document

 

Over Solvay

Solvay is een wetenschapsbedrijf waarvan de technologieën voordelen bieden voor vele aspecten van het dagelijks leven. Met meer dan 21.000 werknemers in 63 landen verbindt Solvay mensen, ideeën en elementen om de vooruitgang opnieuw uit te vinden. De Groep streeft naar het creëren van duurzame gemeenschappelijke waarde voor iedereen, vooral via Solvay One Planet, dat rond drie pijlers is opgebouwd: de bescherming van het klimaat, het behoud van hulpbronnen en de bevordering van een betere levenskwaliteit. De innovatieve oplossingen van de Groep dragen bij tot veiligere, schonere en duurzamere producten die te vinden zijn in woningen, voeding en consumptiegoederen, vliegtuigen, auto's, batterijen, slimme toestellen, toepassingen in de gezondheidszorg en water- en luchtzuiveringssystemen. Solvay werd opgericht in 1863 en behoort vandaag tot de top drie in de wereld voor het overgrote deel van zijn activiteiten. In 2021 realiseerde het een netto-omzet van 10,1 miljard euro. Solvay is genoteerd op Euronext Brussel en Parijs (SOLB). Meer informatie vindt u op www.solvay.com.