160th_Anniversary_Timeline
221214 SOLVAY_LOGO_160_YEARS_RGB

Erfgoed is iets wat we erven. Een nalatenschap is iets wat we doorgeven aan volgende generaties. 

In 2023 viert Solvay zijn 160ste verjaardag op een moment dat we twee nieuwe kampioenen op de wereld zetten. Op dit belangrijke moment krijgt deze transitie nog meer betekenis door ons erfgoed op te luisteren en onze nalatenschap door te geven.

In het bedrijfsleven heerst een voortdurende strijd. Bedrijven die sluimeren, verdwijnen snel. Bedrijven die onophoudelijk vechten met vertrouwen en rationaliteit, steken boven anderen uit. 

Ernest Solvay
Oprichter

Er was inderdaad veel strijdlust, vertrouwen en vindingrijkheid nodig om het Purpose van Solvay na te leven en al die tijd relevant te blijven. Het bedrijf vond zichzelf meermaals opnieuw uit met een onophoudelijke passie voor menselijke vooruitgang en bedrijfsprestaties. Dankzij onze langetermijnvisie en ons vermogen om zo nodig krachtig te reageren, hebben we geopolitieke crises, economische recessies en technologische veranderingen veerkrachtig het hoofd geboden, We hebben onze kernwaarden en ons familiegevoel behouden en tegelijkertijd onze strategie, organisatie en cultuur voortdurend aangepast aan de kansen en uitdagingen die voor ons liggen. 

De vorming van twee nieuwe kampioenen is niet het einde van het verhaal, maar eerder het begin van een nieuw hoofdstuk, geïnspireerd en mogelijk gemaakt door een reis van 160 jaar die mensen en activiteiten uit verschillende ondernemingen en regio’s samenbracht. Dit moment is de perfecte gelegenheid om Solvay te huldigen als een eeuwige eenheid die nu uit twee delen bestaat.

Ontdek onze 160-jarige geschiedenis