Een nieuwe bestaansreden voor Solvay

Een nieuwe bestaansreden voor Solvay Onder het leiderschap van Ilham Kadri, begint in 2019 een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de groep.Zij heeft als mandaat het potentieel van Solvay ten volle te ontwikkelen en dat doet ze door de financiële strategie G.R.O.W., de duurzaamheidsstrategie Solvay One Planet en de bestaansreden en visie van Solvay op elkaar af te stemmen. Het “waarom” van Solvay “We bond people, ideas and elements to reinvent progress” with a vision “to create sustainable shared value for all” wordt begin 2020 onthuld. 

 

Progress Beyond

Onze slogan ‘Progress beyond’ motiveert ons om onszelf elke dag opnieuw uit te vinden. Solvay wordt al bijna 160 jaar lang geleidvanuit de vaste overtuiging dat onze wetenschappelijke en technologische capaciteiten een onmiskenbaarpositieve rol spelen voor de samenleving en de vooruitgang.

Ernest Solvay zei ooit: “De vooruitgang van de mensheid zal voortkomen uit de wetenschap”. 

 

Campus Zuid van Solvay

Met het project ‘Campus Zuid’ wil Solvay op zijn campus in Neder-Over-Heembeek een heus ecosysteem voor innovatie opzetten. De zuidelijke zone van de Campus die nabij het kanaal ligt, wordt opengesteld voor startups met activiteiten die grenzen aan die van Solvay en incubator The Spark heeft als taak dit ecosysteem te ontwikkelen. Tot dusver zijn er al twee ondernemingen op de site aanwezig: Saroléa en Abee.

"We willen de komende maanden nog drie nieuwe start-ups verwelkomen. Daarna hopen we dat daar tegen 2024 elk jaar vijf nieuwe start-ups van 3 à 5 werknemers bijkomen”, vertelt Jacques de Lalaing, directeur van The Spark.
 

Saroléa and Abee

 

Opening van het nieuwe Centrum voor Materiaaltoepassing

In oktober 2019 opent Solvay twee innovatiecentra, gewijd aan thermoplastische composietmaterialen: één in de Verenigde Staten (Alpharetta, Georgia) en één in Europa, op de Solvay Campus in Brussel. Ze versterken onze capaciteit in onderzoek en innovatie en ons engagement om onze klanten in de lucht- en ruimtevaart, de automobielsector, aardolie en gas zo goed mogelijk te dienen en de marktintroductie van thermoplastische composietmaterialen te versnellen.

New-materials-application-centers-CEO