Ons engagement ten dienste van de wetenschap en innovatie

In een tijd waarin het niet ontbreekt aan maatschappelijke, economische en milieu-uitdagingen, blijft Solvay trouw aan het engagement van zijn oprichter ten dienste van de wetenschap en innovatie. Wereldwijd zetten onze 2.100 wetenschappers hun passie en energie in om onze dagelijkse innovaties om te zetten in concrete oplossingen voor een betere wereld.

Elke dag opnieuw versterken we onze expertise en dragen we bij aan het wetenschappelijk onderzoek via samenwerkingen en partnerships met universiteiten en incubatoren van jonge bedrijven. Tegelijkertijd zetten we het engagement van onze grondlegger voor onderzoek en innovatie voort. Door met de Solvay Prize erkenningen uit te reiken aan de beste onderzoekers ter wereld, willen we immers leefbare en duurzame oplossingen aanreiken voor een aantal grote vraagstukken binnen onze samenleving.

Professor Katalin Karikó - Solvay Prize banner bis
Innovatie

Solvay-prijs

De Solvay-prijs, die in 2013 werd ingesteld, beloont een wetenschapper wiens onderzoek draagt bij aan de vorming van het gebied van de chemie. 

Solar Impulse Beyond 1000 solutions
Solar Impulse Fondation

#1000 oplossingen

Solvay blijft de vooruitgang heruitvinden met de Solar Impulse Foundation via de Global Alliance for Efficient Solutions