Solvay schenkt H2O2 en kant-en-klare handreinigers aan Belgische zorgsector in strijd tegen COVID-19

Brussels, April 7, 2020

De afgelopen weken heeft de Solvay Peroxides-eenheid aanzienlijke hoeveelheden waterstofperoxide (H2O2) kunnen doneren aan meer dan 200 ziekenhuizen, apotheken en bedrijven in België, waardoor ze zelf meer dan 150.000 liter desinfecterende handgel konden produceren - een essentiële behoefte voor de zorgsector.

Solvay schonk ook waterstofperoxide aan de Belgische civiele bescherming, die nu tot 15.000 liter per dag produceert aan hulpdiensten, zoals politie en brandweer.

Het hoofdkantoor van Solvay in Neder-Over-Heembeek heeft verder ook de toelating gekregen om desinfecterende handgels te produceren, een product dat normaal niet rechtstreeks door Solvay wordt geleverd, om zo te kunnen helpen in deze uitzonderlijke periode. Tot nu toe heeft Solvay meer dan 4.000 liter desinfecterende handgel geproduceerd en gedoneerd aan lokale ziekenhuizen en woonzorgcentra, om zo het ernstige tekort waarmee hun medewerkers momenteel geconfronteerd worden, te verlichten.

"Solvay reageerde snel op onze vraag naar hydro-alcoholische gel toen we dringend nood hadden", zegt Philippe Leroy, CEO van UMC Sint-Pieter. "We voelden meteen hun enorme bereidwilligheid om te helpen uit pure solidariteit."

"We konden in een recordtijd een productiehal op onze locatie in Neder-Over-Heembeek opzetten om aan deze dringende behoeften te voldoen en de teams gingen daarbij ongelooflijk oplossingsgericht te werk", legt Georges Crauser, Voorzitter van Solvays Global Business Unit Peroxides, uit. "We breiden ons bereik nog steeds uit naar ziekenhuizen en apotheken in het hele land, rekening houdend met het feit dat we ons eerst richten op de kleinere, meer blootgestelde entiteiten en vervolgens behoeften invullen van grotere organisaties."

Desinfecterende middelen voor handen op basis van alcohol zijn effectief om de verspreiding van het virus te voorkomen, aangezien contact via de handen met de mond, besmetting kan veroorzaken. De officiële formule van de WHO voor desinfecterende handgel voorziet in een kleine hoeveelheid van 3% waterstofperoxide die een eerste biologische decontaminatie verzekert, om efficiënt bacteriën en virussen te bestrijden.

Hoofd Purchasing van Solvays Global Business Unit Peroxides, Jérémie Cappellano, voegde toe: “We willen ook van deze gelegenheid gebruik maken om onze verschillende partners Brenntag, Tereos, Univar Solutions, Arpadis en Corden Pharma te bedanken voor het leveren van belangrijke grondstoffen zoals ethanol, isopropanol en glycerine, om ervoor te zorgen dat we meer hydro-alcoholische oplossingen kunnen produceren."

Solvay heeft soortgelijke schenkingen gedaan in andere delen van de wereld waar de Groep aanwezig is. Schenkingen van waterstofperoxide werden voor het eerst gedaan in februari in China en werden gevolgd door schenkingen aan lokale gemeenschappen en autoriteiten in Spanje, Italië, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Brazilië, de Verenigde Staten, Thailand en Vietnam.

Over Solvay

Solvay is een op wetenschap gebaseerd bedrijf waarvan de technologieën voordelen bieden voor vele aspecten van het dagelijks leven. Met meer dan 24.100 werknemers in 64 landen verbindt Solvay mensen, ideeën en elementen om de vooruitgang opnieuw uit te vinden. De Groep streeft naar het creëren van duurzame gemeenschappelijke waarde voor iedereen, vooral via Solvay One Planet, dat rond drie pijlers is opgebouwd: de bescherming van het klimaat, het behoud van hulpbronnen en de bevordering van een betere levenskwaliteit. De innovatieve oplossingen van de Groep dragen bij tot veiligere, schonere en duurzamere producten, die te vinden zijn in woningen, voeding en consumptiegoederen, vliegtuigen, auto's, batterijen, slimme toestellen, toepassingen in de gezondheidszorg, water- en luchtzuiveringssystemen. Solvay werd opgericht in 1863 en behoort vandaag tot de top drie in de wereld voor het overgrote deel van zijn activiteiten. In 2019 realiseerde het een netto-omzet van 10,2 miljard euro. Solvay staat genoteerd op Euronext Brussel (SOLB) en Parijs en in de Verenigde Staten worden zijn aandelen (SOLVY) verhandeld via een ADR-programma niveau 1. Meer informatie vindt u op www.solvay.com.