Investering zal de onderzoeks- en innovatiecapaciteiten van Solvay in de VS uitbreiden om klanten in de sectoren van de elektrische voertuigen, hernieuwbare energie en lucht- en ruimtevaart te ondersteunen.

Brussel, 6 juni 2022

Solvay’s vestiging in Alpharetta was de eerste halte van een zevendaagse Belgische Economische Missie in de VS dat de aandacht wil vestigen op Belgische bedrijven in volle expansie. De missie wordt geleid door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid van België, Vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning.

De delegatie had de gelegenheid om een nieuw laboratorium te bezoeken voor de ontwikkeling van nieuwe toepassingen en een technologielijn voor 3D-printing, de laatste investering in het onderzoeks- en innovatiecentrum van Solvay in Alpharetta (Georgia), dat ook het wereldwijde hoofdkwartier is van de afdeling Materials van de Solvay.

In de afgelopen vier jaar heeft Solvay meer dan 30 miljoen dollar geïnvesteerd in de site van Alpharetta. Het nieuwe labo levert een belangrijke bijdrage aan de voortdurende focus van Solvay op zijn Noord-Amerikaanse klanten. Het zal dienen als werkplaats voor Solvay en zijn klanten voor de ontwikkeling van geavanceerde prototyping, virtuele engineering-validatie en speciale tests. Door in real time samen te werken met de veelzijdige engineeringteams van Solvay kunnen klanten veel efficiënter dan vroeger meewerken aan de creatie van innovatieve oplossingen.

"Wij waren zeer vereerd om H.K.H. Prinses Astrid, adjunct-commissaris Turano en de leden van de Belgische Economische Missie te ontvangen om de opening van dit nieuwe lab te vieren. Deze ultramoderne faciliteit biedt onze wetenschappers de perfecte ruimte om met klanten samen te werken en oplossingen op maat te ontwikkelen die voldoen aan hun unieke behoeften," zei Ilham Kadri, CEO van Solvay. "Dit is het nieuwste voorbeeld van de groeiende aanwezigheid van Solvay in de VS en onze voortdurende investeringen in innovatie om de toekomst van elektrische voertuigen, waterstofeconomie, lucht- en ruimtevaart en andere ontwikkelingen die een duurzamere samenleving ondersteunen, mogelijk te maken."

"Solvay's New Applications Development Lab is een uitstekend voorbeeld van de innovatieve oplossingen die mogelijk worden gemaakt door een sterke band tussen België en de Verenigde Staten," aldus David Clarinval, Minister bevoegd voor Buitenlandse Handel. “Met deze missie willen wij Belgische industrieleiders zoals Solvay, die in de VS bloeien en investeren in innovatie en spitstechnologieën, in de bloemetjes zetten. De missie zal ook de sterke banden van België met de staat Georgia versterken en bijdragen tot de reeds sterke economische relatie tussen onze twee landen. Niet alleen is de VS voor België de belangrijkste exportbestemming buiten de EU, het is ook de grootste buitenlandse investeerder in eigen land.”

"Aangezien Georgia in de VS een belangrijke rol speelt bij de ondersteuning van de overgang naar e-mobiliteit, zijn we blij Solvay te kunnen feliciteren met de opening van hun New Applications Development Lab. Wij zijn niet alleen trots op de Belgische wortels van Solvay, maar zijn ook verheugd dat het een van de vele Belgische ondernemingen is die blijven herinvesteren en groeien in Georgia," zei Pat Wilson, commissaris van het Georgia Department of Economic Development. "Wij danken ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid van België voor de komst van de Belgische Economische Missie naar onze staat. De economische en culturele relaties tussen Georgia en België zijn sterk en dit bezoek van de delegatie zal onze banden nog verder aanhalen".

Solvay heeft een sterke en groeiende aanwezigheid in Noord-Amerika: in 2021 vertegenwoordigde de regio 26% van de netto-omzet van Solvay en werkte er meer dan 5.400 werknemers in 25 staten op 38 industriële sites, 3 O&I-centra en 3 hoofdkantoren, waaronder in Alpharetta, waar de onderneming meer dan 450 voltijdse arbeiders en contractuelen in dienst heeft.

 

Downloads

Over Solvay

Solvay is een wetenschapsbedrijf waarvan de technologieën voordelen bieden voor vele aspecten van het dagelijks leven. Met meer dan 21.000 werknemers in 63 landen verbindt Solvay mensen, ideeën en elementen om de vooruitgang opnieuw uit te vinden. De Groep streeft naar het creëren van duurzame gemeenschappelijke waarde voor iedereen, vooral via Solvay One Planet, dat rond drie pijlers is opgebouwd: de bescherming van het klimaat, het behoud van hulpbronnen en de bevordering van een betere levenskwaliteit. De innovatieve oplossingen van de Groep dragen bij tot veiligere, schonere en duurzamere producten die te vinden zijn in woningen, voeding en consumptiegoederen, vliegtuigen, auto's, batterijen, slimme toestellen, toepassingen in de gezondheidszorg en water- en luchtzuiveringssystemen. Solvay werd opgericht in 1863 en behoort vandaag tot de top drie in de wereld voor het overgrote deel van zijn activiteiten. In 2021 realiseerde het een netto-omzet van 10,1 miljard euro. Solvay is genoteerd op Euronext Brussel en Parijs (SOLB). Meer informatie vindt u op www.solvay.com.