De R&I- en administratiediensten van Solvay zullen verhuizen om te voldoen aan de veranderende noden van de Groep

Brussel, 10 januari 2023

faciliteiten in Brussel, die zijn ontworpen en uitgerust om de R&I- en administratieve activiteiten van de Groep te huisvesten. Gelegen in de Brusselse gemeente Haren is de toekomstige hoofdzetel van Solvay uitgerust met grote ruimtes voor onderzoek, een performante digitale infrastructuur en een goede bereikbaarheid. De werknemers van Solvay krijgen zo een toekomstbestendige werkplek van wereldklasse waarin ze kunnen innoveren en samenwerken.

Ilham_Kadri_Roundle_bis

“Dit is een uitzonderlijke kans voor Solvay, die een omgeving creëert voor nieuwe manieren van werken, onze impact op het milieu aanzienlijk verkleint ten opzichte van onze bestaande locatie en een kostenefficiënte oplossing biedt die de bedrijfskosten met tweederde verlaagt. De nieuwe site heeft state-of-the-art faciliteiten voor wetenschap en onderzoek en een optimaal kader voor onze werknemers, partners en klanten dat Solvay in staat zal stellen om zijn expertise en innovatie te tonen. Het beantwoordt ook aan de behoefte aan minder kantoorruimte na de invoering van telewerk voor alle administratieve medewerkers in 2020”, aldus Ilham Kadri, CEO van Solvay. “Maar dit verhuisproject sluit ook aan bij de strategische ambities van Solvay. De beschikbaarheid van bijkomende faciliteiten rond de site maakt de verhuizing compatibel met ons project om twee nieuwe bedrijven naast elkaar te creëren, beide met hoofdzetel in Brussel.”

Solvay heeft de site, die uitgerust is met een performante infrastructuur, reeds verworven. De energieprestaties van de gebouwen voldoen aan de hoogste normen, met name dankzij de uitstekende thermische isolatie. De lokalen zijn volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers en bieden ook alle mogelijkheden om het welzijn van de teams van Solvay te verzekeren met een hoog serviceniveau, bijvoorbeeld op het gebied van catering, sport en kinderopvang.

De verhuizing van alle administratieve en onderzoeksteams naar het nieuwe onderkomen van Solvay zal geleidelijk gebeuren, gedurende een overgangsperiode van 12 maanden, vanaf april 2023. De nieuwe site kan plaats bieden aan ongeveer 800 werknemers.

Verwante media

Over Solvay

Solvay is een op wetenschap gebaseerd bedrijf waarvan de technologieën voordelen bieden voor vele aspecten van het dagelijks leven. Met meer dan 21 000 werknemers in 63 landen verbindt Solvay mensen, ideeën en elementen om de vooruitgang opnieuw uit te vinden. De Groep streeft naar het creëren van duurzame gemeenschappelijke waarde voor iedereen, vooral via Solvay One Planet, dat rond drie pijlers is opgebouwd: de bescherming van het klimaat, het behoud van hulpbronnen en de bevordering van een betere levenskwaliteit. De innovatieve oplossingen van de Groep dragen bij tot veiligere, schonere en duurzamere producten, die te vinden zijn in woningen, voeding en consumptiegoederen, vliegtuigen, auto's, batterijen, slimme toestellen, toepassingen in de gezondheidszorg, water- en luchtzuiveringssystemen. Solvay werd opgericht in 1863 en behoort vandaag tot de top drie in de wereld voor het overgrote deel van zijn activiteiten. In 2021 realiseerde het een netto-omzet van 10,1 miljard euro. Solvay staat genoteerd op Euronext Brussel en Parijs (SOLB). Meer informatie vindt u op www.solvay.com.