Duurzaamheid

  Wind farm Click to enlarge
Wij denken dat betere chemische oplossingen niet ten koste gaan van het milieu en het welzijn. Wij denken dat betere chemische oplossingen hand in hand gaan met een beter milieu en welzijn.

We streven ernaar om onze werknemers een veilige werkomgeving te bieden die hun professionele ontwikkeling stimuleert. We organiseren regelmatige, vertrouwelijke dialogen. Deze communicatie in twee richtingen is belangrijk, omdat de werknemers een essentiële rol spelen in ons streven naar het leveren van verantwoordelijke producten en diensten. 

Onze producten - zoals oplossingen voor het reinigen van kleding en zuiveren van water, verwarmingsoplossingen die het energieverbruik verlagen of - energiezuinige verlichting - dienen bij te dragen aan de kwaliteit van leven en te voldoen aan de verwachtingen te voldoen van belanghebbenden op het gebied van duurzame ontwikkeling. Als toeleverancier voor duizenden bedrijven zoeken wij continu naar oplossingen die onze impact op het milieu verminderen. Hierbij proberen we met steeds minder chemische middelen steeds meer te bereiken. 

In ons streven om onze belanghebbenden bij te staan in hun vooruitgang introduceerden wij in 2013 Solvay Way. Dit beleid inzake duurzame ontwikkeling biedt een kader voor het sturen en meten van ons succes bij het realiseren van onze doelstellingen. 

Solvay Way

  Collecte de vêtements et jouets (BeFace), décembre 2013 Click to enlarge
Een specifiek kenmerk van Solvay Way is de manier waarop we interageren met onze afnemende partijen om daarbij rekening te houden met hun verwachtingen. Solvay Way eist namelijk dat we evalueren in welke mate we geïntegreerd zijn in het leven en de activiteiten van de lokale gemeenschappen. Zodra de verwachtingen van onze voornaamste groepen van afnemende partijen zijn geanalyseerd, kunnen we handelen op lokaal niveau, bijvoorbeeld door samenwerkingsacties of in dialoog, waardoor waarde wordt toegevoegd voor die afnemende partijen.  

Zo zetten wij ons op de site van Solvay Campus in Brussel in voor een reeks sociale acties samen met lokale partners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De tewerkstelling van jongeren, hun sociale kwetsbaarheid en hoge werkloosheidsgraad blijven een groot probleem in Brussel. Deze situatie noopt ondernemingen om de handen in elkaar te slaan met openbare en private partners om die kwetsbaarheid aan te pakken en het opleidingsniveau te verbeteren, en daarmee te helpen om een vicieuze cirkel te doorbreken.  

Op initiatief van de directie van Solvay Campus, werken medewerkers op de site zo op verschillende niveaus mee aan diverse programma's die werden ontwikkeld met andere ondernemingen en de overheid. Deze programma's zijn hoofdzakelijk bedoeld om jongeren die de schoolbanken verlaten hebben en sociale problemen hebben, te begeleiden, om het onderwijs en de opleiding te verbeteren samen met de scholen, om kansarme bevolkingsgroepen weer aan het werk te krijgen of om te helpen met de lancering van projecten van individuele ondernemingen. 

Een overzicht van de initiatieven die momenteel aan de gang zijn: 
  • Be.Face Brussels (For Actions Countering Exclusions), 
  • Youth Start (ex NFTE), 
  • Job Yourself, 
  • Artikel 60.

Naast deze acties heeft Solvay ook een partnershap opgezet met La Ferme Nos Pilifs om de groenruimten van de site te onderhouden. Behalve de tewerkstelling van mensen met een handicap biedt deze sociale onderneming biologische producten van onze regio aan, die het Solvay personeel kan kopen.